Tips om toestellen te behouden

Tips om toestellen te behouden

10 mei 2021 Uit Door Ewoud

Voor een evenement je toestellen ter beschikking stellen is geweldig. Wees wel bewust van het feit dat je zelf verantwoordelijk bent deze te preserveren. Als je ze aan hun lot overlaat dan zal je ze waarschijnlijk aan het eind niet meer zien. Bij een druk feest wordt er veel bewogen, gedanst en gemorst, allemaal potentiële schade. Eventueel zou je een evenementenverzekering kunnen afsluiten voor waardevolle objecten. Maak de toestellen geregeld schoon, van binnen en van buiten. Bij onwetendheid, haal een vriend erbij die verstand heeft van je toestel of retourneer ze naar de fabrikant voor reparaties. Je kan overwegen een bewaking in te schakelen op een feest die de booth en daarbij ook de toestellen heel houdt. Over het algemeen vormen water, aarde, vuur en lucht de grootste bedreigingen als het komt tot muzikale toestellen. 

Compacte en draagbare apparaten

Het kan ook zijn dat je naar een strand gaat of op een boot met je groepje. Wat dit betreft is het verstandig om kleinere apparaten mee te nemen. Verpak deze goed, in een plastic zak om te voorkomen dat zandkorrels de apparaten beschadigen. Als het een speaker is, zorg dan dat minimaal één persoon toeziet op degenen wie de afspeellijst verrijken met nummers. Het hebben van kleinere apparaten in tegenstelling tot de grotere kan fiscaal voordelig zijn maar ook gewoon praktischer. Misschien wil je een concert geven of karaoke organiseren maar de deuren zijn te klein om de apparaten erin te zetten. Afhankelijk van de grootte apparaten kan je een bestelbusje gebruiken om ze te verplaatsen over een lange afstand. Bij het transporteren van middelgrote apparaten is het verstandig om de bodem enigszins te bekleden. 

Let hierop om je instrumenten te beschermen

Je instrumenten moet je goed verpakken zodat deze reis bestendig en water resistent zijn. Neem je het openbaar vervoer, schaf dan een tas aan die uitsluitend bestemd is voor het vervoeren van jouw instrument. Al spelend pas je op je stemming aangezien deze invloed heeft op de manier waarop je het instrument bespeeld. Mocht je iets te lang aan het oefenen zijn en het gaat maar niet, opeens lijkt het alsof je op een agressievere manier op de piano speelt, gevaarlijk. Laat je instrument niet plompverloren rondslingeren, berg het op in een daarvoor bestemde plek. Bij een optreden is het wijsheid om een barrière te zetten tussen band en publiek. Dit voor het geval je een noot overslaat en bekogeld wordt door allerlei rotzooi. Net als alle andere toestellen moet je af en toe onderhoud plegen om het instrument schoon te houden of te verharden. Geef je instrument niet aan onbekenden of kinderen want deze gaan er geheid niet goed mee overweg en in slechtste gevallen gaan ze ermee gooien of slaan. Kortom, ken de persoon aan wie je jouw instrument toevertrouwd.