3 tips om een festival te overleven

3 tips om een festival te overleven

10 mei 2021 Uit Door Ewoud

Ben je op zoek naar een leuke ervaring om je zomer mee te vullen? Heb je belang bij vrienden en wil je graag meer socializen? Een festival is de perfecte stap in de juiste richting. Je gaat erheen om naar de muziek te luisteren maar ook om tijd door te brengen met je medemens. Van leuke activiteiten tot heerlijk eten, een festival is vergelijkbaar met een pretpark maar dat eventueel samengesmolten in een weekend.

Let op je eigen spullen en voeding

Op welbezochte festivals gebeurt stelen en zakkenrollen ook. Je kan een kluisje huren voor je waardevolle spullen of zelf zorgen voor goede verstopplekken in je kamp of tent. Je kan eigen voeding meenemen, deze consumeren in het gezamenlijke kamp van je vriendengroep of de vele opties van eetkraampjes betalen. Denk er wel over na dat meeste festivals geen eigen gastankjes toelaten. Het eten op de festivals zijn in Nederland erg lekker en voedzaam. Het is cruciaal om goed te eten want het dansen tijdens een feest kan erg veel energie kosten. En denk goed aan de zon, festivals nemen vaak plaats in de zomer en zonnesteek is vermoeiend. Als je iemand kent die een kluis heeft voor je waardevolle spullen, probeer altijd te zorgen dat deze kluis vol komt en optimaal gebruikt wordt. Als je een dagkaart hebt is deze tip minder nuttig maar als je een heel weekend erbij bent, dan moet je extra letten op je spullen.

Neem tijd om te reizen

Mocht je van ver komen, bijvoorbeeld uit Groningen of de Waddeneilanden en je wil Tomorrowland of Sziget bezoeken, dan moet je voldoende tijd reserveren voor de reis naar het festival. Vliegen is het beste maar kan duur uitpakken. Met de auto sta je al gauw in de file doordat andere mensen uit de regio ook erop uit trekken. Je kan dit misschien verhelpen door te gaan carpoolen met andere festivalgangers. Het is raadzaam om eventueel met het OV te gaan als het festival in Nederland is en je bijvoorbeeld een studenten reisproduct hebt. Bij de reis naar het festival komt kijken dat als je erg laat de camping op komt, dat alle goede beschikbare campingplaatsen al bezet kunnen zijn. Tevens is het ook niet fijn om laat aan te komen en dat je bepaalde artiesten gemist hebt, je favoriete DJs. Als je van plan bent om boven het gemiddelde aantal alcohol te drinken, dan wil je ook vroeg zijn want je neemt de kans om kennis te maken met je drinkmaatjes en een inventarisatie te maken waar de dichtstbijzijnde barretjes en toiletten zijn.

Ken ten minste één ander

Terwijl uitgaan in je uppie best grappig kan zijn, over het algemeen is het wijsheid als je een persoon kent die op een festival de tent naast je zet. Deze kan ervoor zorgen dat je spullen beschermd blijven en dat je niet te veel alcohol drinkt of andere dingen. Het is ten slot van rekening een sociale gebeurtenis en daarom baat je erbij om met iemand naar de verschillende shows te gaan. De ene houdt bijvoorbeeld de tijd bij, welke shows om hoe laat beginnen, wanneer op de mainstage iets spectaculairs gebeurd, waar de beste lichtshows zijn, enzovoort. Wanneer je elkaar goed kent is het ook handig want dan kun je merken aan de ander wanneer jullie honger hebben of zin hebben in een ander podium. Het is al helemaal mooi als jullie van dezelfde muziek houden bijvoorbeeld hardstyle. Dan kunnen jullie samen een lange tijd op hetzelfde toneel bekijken, daar genoeg nieuwe mensen leren kennen en wellicht iets afspreken voor later.