Wij zijn 't Westvlams Gemiengeld Vintekoor.

12 gemiengelde vinten die op de meest diverse podia in Vlaanderen het beste van zichzelf geven. Waar wij in november 2000, bij de toevallige geboorte van ons koor nog stijfjes braaf stonden te wezen in ons wit ceremoniehempie, krampachtig onzen tekstboek vastklemden en meestal niet meer deden dan van links naar rechts wiegen, zijn wij ondertussen uitgegroeid tot een swingend showkoor dat zelfs de meest wervelende arm-en beenbewegingen niet meer uit de weg gaat.

We zijn ondertussen honderden optredens en 25 full-cd's verder en we zijn, al zeggen we het zelf, al een beetje een begrip geworden in West-Vlaanderen en omstreken.

Ons succes is een mix van diverse factoren. We hebben, gewone venten als we zijn, een hoge aaibaarheidsfactor, onze uit-het-leven-gegrepen teksten zijn de herkenbaarheid zelf. We hebben ondertussen bewezen dat het West-Vlaams als zangtaal wel degelijk "goed kan bekken". Onze melodieën "blijven hangen" en de danspasjes die wij synchroon proberen uit te voeren, worden door elk lid veelal op een zodanig eigenwijze eigen wijze uitgevoerd, dat elk deel van het geheel de moeite van het bekijken waard is.

Onze ambitie is na al die jaren nog steeds dezelfde: ambiance maken en vooral onszelf amuseren. Wie ons ooit al bezig zag, kan dat alleen maar beamen.

Ons gastenboek barst van de leuke reacties van tevreden fans, dus wij gaan door, puur voor the fun.
Graag dus tot binnenkort op uw podium.

Muzikale groeten - Johan Catteeuw